Gestoofde kip met appel, witloof en geuze
Ingredienten voor 4 personen
- 1 kip
- 4 appelen
- 4 stronken witloof
- flesje geuze
- 2 dl vleesbouillon
- peper en zout
- 4 klontjes kandijsuiker
- 1takje tijm
- boter
- Verdeel de kip in vier stukken en bak die bruin in wat boter. Neem ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste schaal met deksel. Bak in dezelfde pan de schoongemaakte witloofstronkjes.
- Kruid de stukken kip met peper en zout, giet het bier en de vleesbouillon erover en leg de klontjes suiker erbij. Zet het deksel op de schaal en laat de kip 15 min gaar worden in een voorverwarmde oven op 200°C
- Neem de schaal uit de oven en doe het witloof erbij. Zet het deksel er weer op en laat alles nog 30 min gaar worden in de oven.
- Was de appelen, verwijder het klokhuis en doe ze bij de kip. Leg het deksel weer op de schaal en zet die nog 20 min in de oven. Serveer het gerecht in de schaal.
Commenter cet article