750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
lesrecettesdebenedicte.over-blog.com

Frittata met courgette en spinazie

7 Avril 2020, 11:38am

Publié par les recettes de Bénédicte

Ingrediënten

 

  • ½ courgette
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 75 g gemalen Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Frittata met courgette en spinazie

Was de courgette en snijd in schijfjes van 0,5 cm. Was de spinazie, laat uitlekken in een vergiet en snijd grof. Snipper de ui en de knoflook fijn.

Klop de eieren los met de melk, meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en courgette gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat kort meestoven tot hij geslonken is en het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout. 

Giet het eimengsel over de groenten. Laat stollen met het deksel op de pan op een zacht vuur gedurende 8 tot 10 minuten.

Serveer de frittata in punten gesneden als snack, of met een salade als lunch of hoofdgerecht.

Commenter cet article