Frittata met courgette en spinazie
Ingrediënten
- ½ courgette
- 150 g jonge spinazieblaadjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 6 eieren
- 2 eetlepels melk
- 75 g gemalen Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Was de courgette en snijd in schijfjes van 0,5 cm. Was de spinazie, laat uitlekken in een vergiet en snijd grof. Snipper de ui en de knoflook fijn.
Klop de eieren los met de melk, meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
Verhit olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en courgette gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat kort meestoven tot hij geslonken is en het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel over de groenten. Laat stollen met het deksel op de pan op een zacht vuur gedurende 8 tot 10 minuten.
Serveer de frittata in punten gesneden als snack, of met een salade als lunch of hoofdgerecht.